Yayıncı, yazar ve illüstratörlerin merakla takip ettiği Bolonya Çocuk Kitapları Fuarının yeni tarihleri açıklandı (2021)

Fuar yönetimi organizasyonun gerçekleşmesi planlanan yeni tarihlerini ve yayıncılık endüstrisine açılacak olan yeni BolognaBookPlus’ı duyurdu.

Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı, dünyanın önde gelen çocuk yayıncılığı b2b ticaret fuarı için yeni tarihleri açıkladı: 14-17 Haziran 2021 ve Bolonya Lisanslama Ticaret Fuarı 14-16 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı Girişi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2020 Mart ayından îhtibaren ilan edilen “Pandemi” sürecinin başlatılması ile Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı, 57 yıldır her sene Nisan ayında gerçekleşirken, geçtiğimiz sene ilk kez iptal edildi. Çocuk kitapları fuarlarının en önemlisi  olan Bolonya’yı bizler gibi ilgiyle bekleyen herkes, geçtiğimiz sene planlarını iptal etmek durumunda kaldı.

Peki bu tarihi an, çocuk kitapları fuarının geleceğini nasıl etkileyecek? 2021 yılı için Bolonya Fuarı nasıl var olacak? Sizler için bu sene geleneksel olarak gerçekleşmesi planlanan organizasyonu yakından takip edip, süreçteki haberleri vermeye devam edeceğiz. 

Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı İllüstratör Alanı

Erteleme ile ilgili olarak, BCBF Sergi Müdürü Elena Pasoli şunları söyledi: “Gerçekten istisnai koşullar altında çalışmaya devam ediyoruz ve buna ramen, yayıncılık dünyası son derece dirençli olduğunu bize tekrar kanıtladı. Çocuk kitapları sektörü çok önemli bir konuma geldi ve bu nedenle, umarız ki sadece 2021 yılına özel bir durum olarak, fuarı erteleyerek açabildiğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda, fuarı her zamanki gibi Nisan ayında düzenlemeyi umuyoruz. ”

BCBF (Bolonya  Çocuk Kitapları Fuarı) 2021 için ötelenen yeni fuar tarihinin yanı sıra, Bolonya Fuarı ayrıca yeni programı BolognaBookPlus ile erişimini genişleteceğini duyurdu. Bu yeni program; genel olarak yayıncılık endüstrisine adanmış bir konferans ve sergi alanından oluşuyor. Konuk yönetmeni ise Jacks Thomas olacak. Thomas ve ekibi, BCBF’nin bu yeni ve önemli oluşumundan sorumlu olarak çalışmalarına başlayacak.

Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı İllüstratör Duvarı

Bolonya Fuarı (BolognaFiere) Kültür İş Birimi Direktörü Marco Momoli: “Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı dünyaca ünlü bir markadır, bu nedenle son elli yılda başardığımız her şeyin haklı gururunu yaşıyoruz. Yayıncılık sektörü gittikçe güçleniyor ve biz de güçlü olmalıyız. Çocuk yayıncılığı söz konusu olduğunda, dünyanın kalbinin attığı yer olmaya devam etmeliyiz. Yayıncılık ve dijital gelişmeler ve eğlence alanlarındaki uzmanlık giderek daha fazla birbirine bağlı hale geldikçe, bunu ticaret fuarı teklifimize yansıtmaktan, özellikle mutluyuz ve Konuk Direktör olarak bu süreçten sorumlu olacak Jacks Thomas’ı ağırlamaktan son derece memnunuz” sözlerini kullandı.

Jacks Thomas ise şu sözleri kullandı: “BolognaBookPlus’ta, muhteşem BCBF ekibi ve Bologna Fuarı ile çalışma fırsatına sahip olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Çocuklara yönelik yayıncılık, genellikle birçok şey için bir sıçrama tahtasıdır, sayısız yeniliği tetikler ve farklı türden izleyicilere erişim olanağı sağlar. Birleşik Krallık’tan yetenekli meslektaşlarla çalışabilmek de harika. Haziran ayında Bolonya gerçekten keyifli oluyor ve umarım dünya pazarını bu çok yönlü şehre getirmek, Avrupa’daki kitap fuarlarından bu kadar uzun süre mahrum kaldıktan sonra hepimizin dört gözle bekleyeceği büyük bir fırsat olacaktır.”

Ticari fuarlarlara kişisel olarak katılmak batı dünyasında 2020 yılında mümkün olmazken, Ronbo Bologna Fuarı Shanghai Ltd. aracılığıyla Bologna Fuarı, Shanghai Xinhua Distribution Group Co. Ltd, China Education Publishing & Media Group Ltd. ve China Universal Press & Publication Co. Ltd Shanghai ile birlikte Çin Şangay Uluslararası Çocuk Kitapları Fuarı’nı (CCBF) birlikte düzenledi. Bu etkinlikten büyük bir başarı elde edildi. 21 ülke ve bölgeden toplam 150 uluslararası operatörün katıldığı 350 katılımcı ve yaklaşık 18.963 ziyaretçi, 300’den fazla çevrimiçi ve yüz yüze etkinlikten oluşan zengin bir programın tadını çıkardı.

Peki sanal fuarcılık, konvansiyonel fuarcılığın yerini alabilir mi? Pandemi süreci ile birlikte hangi yeni pazarlar ortaya çıkıyor? Geleneksel yayıncılık modeli hala geçerli mi yoksa hibrit çapraz medya modelleri fuarın geleceği mi olacak? 14 Haziran’da Bolonya Fuarı, bu konuların birlikte incelenmesi için konunun uzmanlarından oluşan bir konferans düzenleyecek. Bu konferans, yayıncılık sektörünün tüm alanlarından profesyoneller için gerçekleşecek. 

Bolonya Çocuk Kitapları Fuarında bebek var
Bolonya Fuarının en genç ziyaretçilerinden (Nisan 2019, Bolonya Fuarı)

Bolonya fuarına bir illüstratör olarak nasıl hazırlanmak gerekir? Blog yazımız çok yakında sizlerle buluşacak. Takip etmek için bültenimize kayıt olun.

Kaynak:
Bolonya Çocuk Kitapları fuarı medya iletişim departmanı.